2017. június 29., csütörtök

Mungóbab főzelék grillkolbásszal 255 Ft / adag

A mai ebéd hamar készen lett, a mungóbabot, ha nincs rá idő, be se kell áztatni előtte.
Sűrű főzeléket kapunk az alábbi hozzávalókkal, nagyon ízletes és laktató.


mungóbab főzelék155Ft/adag+ grillkolbász 100 Ft / db
Hozzávalókmennyiségár/beszerzési mennyiségár/felhasznált mennyiségbeszerzési hely
mungóbab 300 gr1500450BulkShop
füstölt hús/szalonna1 szelet400050hentes
hagyma1 db20030bármilyen bolt
1 teáskanál
borsikafű, kakukkfű1 kis csokorDIY
hajdinaliszt2 evőkanál,
20 gr
100020
víz7,5 dl
kefír v. tejhelyettesítő150 gr70
adag4620

1) Reggel beáztattam a babot. (Kihagyható.)
2) A füstölt szalonnával megpirítottam a hagymát. Egy kanál zsiradékot adhattok még hozzá, a vajtól még teltebb íze lesz.
3) Utána bele a bab és a víz, kb. 20-30 perc alatt kész. Hamar szétmállik a bab, erre figyelni kell.
A csokor zöldfűszert a tetejére tettem, majd a főzés végén kiszedtem belőle egy az egyben.
4) A kefirbe belekevertem két kisebb evőkanál hajdinalisztet, majd habartam - a főzelék levéből belemertem a kefírbe, összekevertem, majd így öntöttem a babhoz. Kész is.



Lustaságom miatt a lidl-s grillkolbásszal hoztam el, darabja 100 gr és 13 gramm CH.

A mungóbabból 4 adag lett, de ez két férfi és két női adag. :)
Csökkenthetitek a CH-t hígabb lével pl.
Magamnak a számolgatás után csak 200 gramm főzeléket hoztam inkább.
Mégis 4-gyel számolva a következők tápanyagértékek:

100 gramm tápértéke:
   kcal: 94.78
   fehérje: 6.05
   szénhidrát: 15.99
   zsír: 0.96

1
 
adag
 (
335
 g) tápértéke:

   kcal: 
317.5

   fehérje: 
20.26

   szénhidrát: 
53.55

   zsír: 
3.21

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése