2017. március 1., szerda

Linzertészta, 60 Ft / keksz

Az első linzer elkészítése előtt áttanulmányoztam a rengeteg receptet, végül a cookta oldaláról vettem alapul az ajánlást, vagyis:

liszt : vaj : édesítő = 3 : 2 : 1 arányban,
illetve hideg alapanyagokkal dolgozunk,
pihentetjük a tésztát.

A recept így a következőképp alakult:


linzerkeksz57Ft/adag
Hozzávalókmennyiségár/kgárbeszerzési hely
tk. tönkölyliszt150 gr40060Lidl
mandulaliszt100 gr3000300EcoNeked
bambuszrostliszt50 gr119860Kisbéri Drogéria
DW édesítő25 gr360090diétás termékek webshop
teavaj200 gr1000400Internetpatika
citrom héja1 db citromé100
tejföl40 gr60024Lidl
1 csipet2000
adag181034

A tészta csak a tejföl hatására állt össze. Hidegen keményebb, ha kicsit átgyúrjuk nyújtás előtt, a kézmelegtől könnyen kezelhetővé válik.
A bambuszrosttól puhább lesz, de nagyon szeretem használni ezt a hozzávalót, mert kitűnő tápanyagadatok mellett alig tartalmaz kalóriát. Ha nincs otthon és nem akarjátok beszerezni, tk. tönkölyliszttel pótoljátok.

Isteni finom lett, de nekem nem adta a linzer élményét, inkább a bolti, jó minőségű vaníliás kekszet juttatta eszembe.

Az egy adag tésztából 18 db kb. 8 cm átmérőjű korong lett, nem ragasztottam össze őket, hanem felét mandulatörettel, másik részét olvasztott csokival díszítettem (5 gr csoki / db).

A díszítés nélküli szénhidrát- és kalóriaadatok:

100 gramm tápértéke:
   kcal: 409.35
   fehérje: 14.05
   szénhidrát: 23.76

   zsír: 31.01


adag (35 g) tápértéke:

   kcal: 143.27
   fehérje: 4.92
   szénhidrát: 8.32
   zsír: 10.85
  
Uzsonnára 2 db kekszet hoztam magammal. Két kekszből pedig ischler készül.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése