2016. július 11., hétfő

Tejszínhelyettesítő a gyümölcslevesekbe 228 Ft / liter

Nyáron a gyümölcsleves hidegen és melegen is nagyon jólesik.
Növényi tejjel hígabb, inkább ivó"joghurt"-ként csomagolom el, de ha tartalmas ebédre vágyunk, így készítem a levesfőző géppel:

köles"tejszín"182,5Ft/adag228Ft / liter
Hozzávalókmennyiségár/kgárbeszerzési hely
köles60 gr62537,5Internetpatika
kókuszreszelék40 gr125050Lidl
karobporkéshegynyi (elhagyható)400040Internetpatika
víz1 liter
Dia Wellness negyedannyi ugyanannyi15 gr366654,99Internetpatika
1 csipet
adag11828 dl

1) Elkészítem a fenti alapot a krémleves funkcióval. Jó krémes állagú folyadékot kapunk. 
    Tejként nem is fogyasztható.
2) Leszűröm, a gépet kiöblítem.
3) A köles"tejszín" kicsit több, mint felét visszaöntöm, szezonális gyümölccsel egészítem ki a minimum jelzésig, és újra a krémleves funkcióval összefőzöm.
4) A maradék "tejszín"-nel összekeverem. Így lesz másfél liter sűrű leves. Magtejjel tovább higítható.

Az eddigi cocomasszal vagy zabtejszínnel sokkal kevesebb leves jött ki, többe került, ráadásul a sűrítőanyagok se voltak ennyire barátságosak...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése