2016. május 2., hétfő

Paradicsomleves húsgombóccal 151 Ft / adag

A hétvégi tervekben olvashattátok, hogy a mélyhűtő kiürítése volt a cél (fehérrépás paradicsommártás, alaplé).
Egyedül húsgombócot főztem frissen, a lefagyasztott bablevesből készített főzőléből pedig villámgyors paradicsomlevest kreáltam, hagyma most nem került bele.

Ha mártást készítünk leves helyett, úgy pürésített főtt zellerrel sűríthető.

Mivel sokan panaszkodnak nekem, hogy nemcsak a neten fellelhető, de a szakácskönyvekben megjelenő receptekben is sok a pontatlanság, lemértem minden hozzávalót a mérlegen. Egy evőkanál só/ételízesítő 10 grammnak felel meg egyébként.

Elkeserítő, hogy amióta a blog miatt rendszeresen használom a digi mérleget, folyamatosan szembesülök vele, hogy ha fél kilót kérek valamiből, simán lesz 640 gramm, ami +28%.

paradicsomleves húsgombóccal150,7Ft/adag
Hozzávalókmennyiségár/kgárbeszerzési hely
darált sertéscomb640 gr1000640hentes
lenmag30 gr65019,5Pingvin Patika
zabpehely35 gr40014Penny / Lidl
tojás2 db80házi
házi ételízesítő1 evőkanál0DIY
darált aszalt paradicsom1 evőkanálDIY
bableves leve1 lDIY
paradicsompüré1 üvegDIY
adag5754

(A lenmag helyett a napraforgó még jobb, csak már nem volt otthon.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése