2016. április 4., hétfő

Hó eleji húsleves

Ha tetszenek a bejegyzések, kérlek, kedveld facebook-oldalunkat: olcsó és egészséges.

Mivel a tiszta étkezés alapja a mesterséges összetevők mellőzése, így az ételízesítőket az ízfokozók miatt teljesen el kell hagynunk. A korábban megírt ételízesítő recept mellett érdemes havonta egy jó nagy fazék hús- vagy zöldséglevest is főzni, mert minden része felhasználható belőle.



Szép sorjában:
- a levét leszűrtem, 1 literes adagokban lefagyasztottam (az üvegben levőt a húsokkal együtt elvittem nagymamámnak - üvegben ne fagyassz, mert szétnyomja a jég).
Nem érdemes jégkockatartóba sem adagolni, mert olyan kevés mennyiség nem érződik az ételen, csak akkor, ha a vizet teljesen elpárologtatjuk róla. Nem éri meg a befektetett energiát a több órányi plusz főzés, ráadásul tele lesz párával a lakás, még páraelszívó mellett is.
- krumpli bár nem való bele, de sütőben sült tócsnihoz (cicege, lapcsánka) kellett
- a sárgarépa a mai köret az ebédhez
- a zellerből és a fehérrépából zeller"golyók" lettek, ehhez kellett a metélőhagyma

A Lidlben húsvét előtt vásárolt akciós zöldségeket használtam fel hozzá, így ez egy nagyon költséghatékony lé lett.

húsleves780,0Ft / 8 l
Hozzávalókmennyiségár/kgárbeszerzési hely
csirkehús700 gr400280Spar
vöröshagyma1 db
500
Lidl
sárgarépa8 db
gyökérzöldség2 db
zeller1 db
paprika1 db
(kel)káposzta2 levél
burgonya2 db
karalábé1 db
petrezselyemzöld4 evőkanálDIY
lestyán2 evőkanálDIY
bors10 szem
paprika/paradicsom krém2 evőkanálDIY
2 evőkanál
adag1780

A mai sült csirkéhez tettem be még zöldségeket a zacskóba, kevés sárga- és sok fehérrépát.

A pecsenyeléből fehérrépás paradicsomleves készült, amit a zellergolyókkal fogyasztottunk el (recept külön). Így semmi nem veszett kárba. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése